Σας πονάνε τα Γόνατα; 5 αποτελεσματικές Ασκήσεις που θα κρατήσουν δυνατά τα Πόδια σας μέχρι τα βαθιά Γεράματα
Ntokoumento.com

Σας πονάνε τα Γόνατα; 5 αποτελεσματικές Ασκήσεις που θα κρατήσουν δυνατά τα Πόδια σας μέχρι τα βαθιά Γεράματα

Όσο μεγαλώνουμε, συσσωρεύεται η πίεση στα γόνατα και τις άλλες αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος σε κάθε κίνηση. Αλλά τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να παραμείνετε ενεργοί και να αποφύγετε αυτούς τους πόνους.

Για να κρατήσετε υγιείς τις αρθρώσεις σας, θα πρέπει αρχικά να έχετε υγιές βάρος. Από εκεί και πέρα, οι 5 ασκήσεις που θα δείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε δυνατά τα γόνατα και τα πόδια σας όσο μεγαλώνετε:

1. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι από τις ασκήσεις που έχουν λίγες φθορές, κάτι που είναι πολύ καλό για όσους έχουν προβλήματα με τα γόνατά τους. Είναι επίσης μία άσκηση που θα δυναμώσει τους μυς γύρω από τα γόνατα, χωρίς να τραυματίσει τις αρθρώσεις.

2. Ανύψωση των ποδιώνΑυτή η άσκηση θα δυναμώσει τους μυς γύρω από τα γόνατα και έτσι θα ασκείται λιγότερο πίεση. Το καλύτερο είναι πως μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε.

3. Μηροί

Καθώς μεγαλώνουμε, οι σύνδεσμοι γύρω από τα γόνατα γίνονται πιο δύσκαμπτοι, με αποτέλεσμα να μην κινούνται όπως κάποτε. Έτσι, είναι πιο εύκολος ένας τραυματισμός. Αυτή η άσκηση θα κρατήσει πιο ευλύγιστα τα γόνατα.

4. Κολύμπιhttps://www.youtube.com/watch?v=l4AA5d5mInQ
Το κολύμπι είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τις αρθρώσεις. Μειώνει την πίεση που ασκείται στα γόνατα και θα κάνεις τις αρθρώσεις πιο ευλύγιστες ενώ δεν θα πονάτε όσο είστε στην θάλασσα.

5. Περπάτημα

Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την υγεία μας. Επίσης, κάνει πολύ καλό στα γόνατα χωρίς να τα ταλαιπωρεί και μας βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές βάρος.

Μπορείτε να περπατάτε 15 με 30 λεπτά τη μέρα και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας
Ntokoumento.com
[teads_ad]