«Μακεδονική φέτα» ήρθε στα ράφια των Ελληνικών σούπερμαρκετ και του εξωτερικού προκαλεί σάλο
Ntokoumento.com

«Μακεδονική φέτα» ήρθε στα ράφια των Ελληνικών σούπερμαρκετ και του εξωτερικού προκαλεί σάλο

“Πάγωσαν” καταναλωτές δημοφιλούς αλυσίδας σούπερ μάρκετ με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, μόλις παρατήρησαν τα ψηλά γράμματα προϊόντων τα οποία αγόρασαν.

Συνειδητοποίησαν ότι απροκάλυπτα πωλούνται προϊόντα με χώρα προέλευσης τη … “Μακεδονία” στη σλαβική γραφή, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Ο λόγος για 9 διαφορετικά τρόφιμα τα οποία έχουν ως βάση τους τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη βρώμη. Είναι φυτικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Τα παραπάνω 9 προϊόντα διατίθενται στα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από ελληνική εισαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα από το 1965.Η ταμπέλα των εν λόγω προϊόντων με προέλευση από τα Σκόπια, έχουν την …κάλυψη ιταλικής εταιρείας με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας. Ωστόσο, διαβάζοντας τον πραγματικό τόπο παραγωγής των προϊόντων προκύπτει διεύθυνση στα Σκόπια της λεγόμενης “Μακεδονίας”.

Πολυάριθμοι καταναλωτές με τους οποίους μιλήσαμε, μόλις αντιλήφθηκαν την χώρα προέλευσης των προϊόντων αντέδρασαν αρνητικά, ενώ ορισμένοι διερωτώνται τι είδους διαπραγμάτευση έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τη γειτονική χώρα, όταν ήδη τα προϊόντα τους πωλούνται στην Ελλάδα με όνομα κράτους προέλευσης τη “Μακεδονία”…Πάντως, πέρα από τις ελληνικές εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική χώρα, έχουμε και διάθεση προϊόντων απευθείας από Σκοπιανές εταιρείες με έδρα. Μεταξύ άλλων στα ράφια γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ πωλούνται πάμφθηνα σοκολατοειδή τύπου σοκοφρέτα αξίας μόλις 15 λεπτών με όνομα χώρας προέλευσης “Makedonija-Macedonia”.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το πρόμο του τυριού σε επίσημο βίντεο της εταιρίας:

diaforetiko

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας
Ntokoumento.com
[teads_ad]