Κριθαράκι: Δείτε Πως θα το Εξαφανίσετε το Κριθαράκι από τα Μάτια σας, μέσα σε Λίγες Ώρες
Ntokoumento.com

Κριθαράκι: Δείτε Πως θα το Εξαφανίσετε το Κριθαράκι από τα Μάτια σας, μέσα σε Λίγες Ώρες

Το κριθαράκι είναι η μόλυνση ενός αδένα στο βλέφαρο. Ξεκινάει σαν μπλοκάρισμα του αδένα από την βρωμιά, το μακιγιάζ ή άλλα σωματίδια. Εάν μολυνθεί από βακτήρια, οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από σταφυλόκοκκο.

Άλλες αιτίες είναι το άγχος, οι ορμονικές αλλαγές και η βλεφαρίτιδα – μία κατάσταση όπου τα βλέφαρα κάνουν φλεγμονή.

Συνήθως το πρόβλημα φεύγει από μόνο του μετά από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορεί να μειώσουν αυτό το διάστημα.

Πολλές από αυτές θα σας ανακουφίσουν από την δυσφορία και τον πόνο που είναι συνηθισμένα συμπτώματα.

1. Ζεστές ΚομπρέσεςΗ ζέστη θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του πύον. Αυτό γιατί αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης. Βάλτε ένα ύφασμα σε ζεστό νερό και αφού το στύψετε, τοποθετήστε το πάνω στο επηρεασμένο βλέφαρο. Αφήστε το για 5 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πια ζεστό. Επαναλάβετε 3-4 φορές τη μέρα.

2. Πράσινο τσάι

Μοιάζει με την προηγούμενη θεραπεία. Η μόνη διαφορά είναι πως το πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση του πρηξίματος και του πόνου επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βάλτε λίγο πράσινο τσάι σε ζεστό νερό, στύψτε το και βάλτε το πάνω στο μάτι για 5 λεπτά. Επαναλάβετε αρκετές φορές κάθε μέρα.

3. ΚουρκουμάςΕίναι ένα από τα πιο δυνατά αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά στον πλανήτη. Γι’αυτό και το να πλύνετε τα μάτια σας με κουρκουμά θα βοηθήσει να εξαφανιστεί το κριθαράκι. Βράστε μερικές κούπες νερό με 1 κ.σ κουρκουμά. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το πάνω στο επηρεασμένο βλέφαρο. Καταναλώστε και τροφές με αρκετό κουρκουμά για να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο το σώμα.

4. Τζελ αλόης

Σπάστε ένα φύλλο και πάρτε το τζελ που έχει μέσα. Βάλτε το πάνω στο βλέφαρο και ξεπλύντε καλά με νερό μετά από 20 λεπτά. Το υγρό αυτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μειώνει τις φλεγμονές.

5. Φύλλα από γκουάβα

Πάρτε μερικά φύλλα και πλύντε τα καλά. Βάλτε τα σε ένα ύφασμα και βουτήξτε τα σε ζεστό νερό. Αφήστε το ύφασμα να κρυώσει λίγο και βάλτε το πάνω στο βλέφαρο ενώ τα φύλλα είναι ακόμα μέσα. Επαναλάβετε αρκετές φορές κάθε μέρα για αρκετές μέρες.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας
Ntokoumento.com
[teads_ad]