Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Έχετε Λευκούς Κύκλους στη Βάση των Νυχιών σας; Ολα όσα Πρέπει να Προσέξετε
Ntokoumento.com

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Έχετε Λευκούς Κύκλους στη Βάση των Νυχιών σας; Ολα όσα Πρέπει να Προσέξετε

Η λευκή περιοχή του νυχιού που έχει το σχήμα ημισελήνου ονομάζεται μηνίσκος του νυχιού.

Όσο πιο λευκοί είναι, τόσο πιο ενεργητικό είναι το άτομο, αλλιώς είναι πιο ακαθόριστοι. Οι μηνίσκοι των νυχιών συνήθως δείχνουν πως υπάρχει κάποια ασθένεια όταν αλλάζουν χρώμα ή εξαφανίζονται.

Μάθετε πώς να κάνετε διάγνωση της υγείας σας με την βοήθεια των μηνίσκων των νυχιών.

1. Εάν είναι υπερβολικά μεγάλοι

Όταν πιάνει περισσότερο από το 1/3 του νυχιού, θεωρείται μεγάλος. Αυτό δείχνει προβλήματα με την καρδιά και χαμηλή πίεση. Συνήθως οι αθλητές έχουν μεγάλους μηνίσκους, αλλιώς μπορεί να δείχνει πως είστε πολύ πιεσμένοι.

2. Εάν είναι μικροί

Αυτό είναι σημάδι χαμηλής πίεσης και διαταραχές στο κυκλοφορικό. Μπορεί να είναι σημάδι αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος, κακού μεταβολισμού ή έλλειψη σε σίδηρο και B12. Δείχνει προβλήματα με τα επίπεδα σακχάρου και την πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη.3. Εάν αλλάζει σε ένα μόνο νύχι

Ο μηνίσκος του νυχιού του αντίχειρα συνδέεται με τα πνευμόνια και την σπλήνα. Είναι ο πιο ορατός από όλους και δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο από το 25% του νυχιού. Μπορεί να μεγαλώσει όταν έχετε υπέρταση ή να μικρύνει σημαντικά σε καπνιστές.

Ο μηνίσκος του δείκτη θα μπορούσε να εξαφανιστεί ή να μικρύνει σημαντικά εάν δεν λειτουργούν σωστά τα έντερα ή το πάγκρεας.

Ο μηνίσκος του μεσαίου δακτύλου συνδέεται με το καρδιαγγειακό σύστημα και τον εγκέφαλο. Εάν δεν υπάρχει καθόλου, αυτό μπορεί να δείχνει υψηλή πίεση και προβλήματα στην καρδιά.

Ο παράμεσος συνδέεται με το αναπαραγωγικό σύστημα και το λεμφατικό. Κατά κανόνα, ο μηνίσκος του παράμεσου θα πρέπει να είναι οριακά ορατός ή σχεδόν να μην υπάρχει. Το μικρό δάχτυλο είναι υπεύθυνο για τα νεφρά, το λεπτό έντερο και την καρδιά.4. Εάν δεν είναι ορατός

Εάν δεν υπάρχουν μηνίσκοι στα δάχτυλά σας, μην αγχωθείτε, μπορεί να εμφανιστούν με τον καιρό. Σε μερικούς ανθρώπους δεν εμφανίζονται ποτέ.

Ωστόσο, η ξαφνική εξαφάνιση είναι ένα από τα συμπτώματα διαταραχής του κυκλοφορικού. Αυτό επίσης μπορεί να σχετίζεται με τον θυρεοειδή ή έλλειψη σε βιταμίνη Β12 και σίδηρο.

5. Αλλαγή στο χρώμα τους

Τα νύχια με λευκό μηνίσκο είναι υγιή και φυσικά. Ο μηνίσκος θα πρέπει να είναι αρκετούς τόνους πιο ανοιχτός από το δέρμα. Εάν είναι γκρι, αυτό θα μπορούσε να δείχνει διαταραχές του πεπτικού, έντονη κούραση και πιθανές δυσκολίες στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Νύχια με μωβ μηνίσκο δείχνουν κακή κυκλοφορία του αίματος και έλλειψη οξυγόνου στα όργανα και τους ιστούς. Πιθανώς να συνοδεύονται με πονοκεφάλους και ζαλάδα.

Νύχια με ροζ ή κόκκινο μηνίσκο δείχνουν χαμηλή σωματική δραστηριότητα και προβλήματα στα πνευμόνια. Νύχια με μαύρο μηνίσκο δεν είναι συνηθισμένα και είναι ένα πολύ επικίνδυνο σύμπτωμα που θα μπορούσε να δείχνει δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας
Ntokoumento.com
[teads_ad]